4 Temmuz 2014 Cuma

Pake Eksizyonu Varis Tedavisi

Varis Pake eksizyonu Ameliyatı

Bildiğiniz gibi pek tavsiye etmesekte teknolojik ve tecrübe yönünden yeterli olmayan sağlık merkezi ve hastanelerde varis ameliyatı uygulaması devam etmektedir. Ameliyat ile yapılan varis tedavilerden biriside Pake Eksizyonu olarak bilinen yöntemdir. Diğer tekniklere göre daha başarılı olan bu teknik bundan 10 yıl öncesine kadar bizimde uygulamadığımız tekniklerdendi. Sonrasında Skleroterapi benzeri köpük tedavisini geliştirdiğimiz için tamamen uygulamasını durdurduk. Tek başına yeterli bir müdahale olmayan Pake Eksizyonu aynı zamanda Lazer ve Radyofrekans tedavileri desteklemek gerekir, buda daha fazla masraf anlamına gelmektedir.
Pake Eksizyonu Ameliyatı Nasıl Yapılır?

İleri varislerde küçük ve estetik kesilerle kominikan bağlantılarını kesmeyi amaçlar. Varis tedavisinde sıkca baş vurulan yöntemlerden biridir. Varisli damarların özellikle bağlantı yerlerinden lokal anestezi ile çıkarılması yada bağlanarak kesilmesi ile gerçekleşen bir yöntemdir. Eskiden büyük insizyonlarla yapılan işlem estetik kaygılarla 2-3 mm ye kadar düşülmüştür. İnsizyon yerlerine dikiş dahi atılmadan yapılmaktadır. Skleroterapi ile birlikte yapıldığında oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.

Bandaj Yada Varis Çorabı Kullanmak Gerekir; Ameliyat sonrası bir süre mutlaka bandaj ile sarılması yada rahatlatıcı etkisi bulunan varis çorabı kullanılması gerekmektedir. http://www.varisistanbul.com/pake-eksizyonu.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder