7 Temmuz 2014 Pazartesi

Busmek Giyim ve Üretim Teknolojisi

Stilistlik
İşin temelinden başlayacak olursak önce üretilecek olan giyim modelinin çizimini yapan alanla başlayalım. Bu mesleğin sahibi stilist olarak anılmakta, aynı zamanda modacı kıvamındadır. Son yıllarda gelişen teknoloji ile bilgisayarlı stilistlik eğitimleri yaygınlaştı, ücretsiz kurslarda bulabilirsiniz.

Modelistlik
Bir alt kademeye inecek olursak modelist olduğunu göreceğiz. Görevi stilist tarafından çizilen modeli insanların yaşlarına göre ölçümlendirip kalıp çıkarma işlemi gerçekleştirmektedir. Eskiden elle yapılan kalıp hazırama son yıllarda çıkan bilgisayarlı modelistlik proğramları ile daha kolay ve sıfır hata ile yapılmaktadır. Gerber, Style Cad, Vear Cad şeklinde proğramlardan birini öğrenmeniz yeterli olacaktır.

Düz Dikiş Makinacı
Dikimhanelerin olmazsa olmaz dikiş makinası sektörde geneld singer olarak tabir edilir. Tek iğneden oluşan bu makina tüm giyim türlerinin dikiminde kullanılmaktadır. Üstten gelen bir iplik, altta masura denen parçaya sarılmış farklı bir iplikle desteklenmektedir. Bu makinayı öğrendiğinizde Türkiye’nin her yerinde terzi, modavi ve tekstil firmalarında çalışacak konuma gelirsiniz.

Overlok
Yine dikimhanelerin olmazsa olmazı bir makina overlok tekstilde bir algı haline gelmiş olup genelde overlok makinasını kadınlar kullanır. Erkekler ağırlıklı olarak düz dikiş makinası kullanırlar. Overlok 3 ve 5 iplikten oluşan çeşitleri ile tişörtlerde kol takma, yan çatma gibi bölümlerde kullanılır. Nakış yapar gibi bir dikiş görüntüsü oluşturmaktadır. Yine bu makinayı öğrendiğinizde Türkiye’nin her yerinde işiniz hazır sayılır.

Kadın Giysileri Dikimi
Bu bölüm ise konuyu toptan ele almaktadır. Kendi kalıbını çıkarıp, kesimini ve dikiş yapma becerisi kazandırmaktadır. 5 Farklı alanda eğitim imkanı sunmakta olup, eğitim sonunda kişi adeta bir bayan terzisi haline gelmektedir. Tüm bayanlara özellikle tercih ediyoruz. Giyim ve Üretim Teknolojisi Kursları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder