2 Temmuz 2014 Çarşamba

Kosgeb Nedir?

Kosgeb Nasıl Çalışır?

Ülkemizde iş kurmak genelde babadan oğula geçen bilgilerle yapılmaktadır. Gelişen teknoloji ve artan rekabet ortamında daha başarılı mücadele edebilmeniz için sizlere ilk etapta girişimcilik eğitimi vermekle başlar. Bu eğitimlerde başarılı bir ticaret adamı olmanın tekniklerini aktarmaktadır. Kosgeb destekleri için mecburi ve ilk adım olan bu eğitimi Türkiye’nin her yerinde belirli zamanlarda görebilirsiniz.



Kosgbeb Uygulamalı Girişimcilik Kursu Nedir?

Yukarda bahsi geçen eğitim hakkında biraz bilgi verelim. Kosgeb uygulamalı girişimcilik eğitimi olup, 70 saat toplamda 15 gün sürecek bir eğitimdir. Burada amaç sizlerin ticaret kabiliyetini ortaya koymak olup, baştan kendinizi test etme imkanı sunmaktadır. Eğitimlerde başarılı bir yönetici olmanın yanısıra Kosgeb Başvurusu için gerekli olan iş planı yapma konusunda sizleri eğitmek amaçlıdır.

Kosgeb Kursları Nerede Olur; Bu eğitimi vermekle yetkili kurumlar arasında Kosgeb Hizmet Merkezi Müdürlükleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf Odaları, işkur Kursları, Belediyelerin Halk Eğitim Kursları belirli dönemlerde eğitim verme yetkisi bulunmaktadır.

İstanbul’da Kosgeb Kursları; Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’u ele aldığımızda başta kosgeb hizmet merkezi müdürlüğü ile İşkur ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Kursları İsmek tarafından Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmektedir.

Kosgeb Kursları Ücretli mi? Bu eğitim size katkı sağlamak ve sizi geliştirmek amaçlı olup, nerede olursanız olun, hangi kurum düzenlerse düzenlesin ücretsizdir. Kesinlikle Kosgeb kursları için hiç kimseye ücret ödemeyiniz.
Kosgeb İş Planı

Gerekli eğitimi aldıktan sonra artık en önemli konuya geliyoruz. Kosgeb İş Planı size özel bir tasarı olup sakın kursa katıldığınız arkadaşlarınızla aynı yönde hazırlamayınız. Bir kaç sayfa formdan oluşan iş planı sizin nasıl bir iş kuracağınızı, işiniz için gerekli yer, ekipman ve eleman ihtiyaçlarınız ile bu ihtiyaçlar için tahmini masrafları belirtmenizi istemektedir. Kurduğunuz iş ile alakalı ilerleyen süreçlerde planınızı belirtmelisiniz.

Kosgeb İş Planı Nasıl Hazırlanır? Kesinlikle başvuru için çok önemli olup, acele etmeden ve sakin kafa ile doldurmalısınız. Takıldığınız yerlerde bilgi sahibi insanlardn destek almalı, ayyrıca bol bol araştırma yapmalısınız. Vereceğiniz detayları gerçeğe yakın bilgiler ve ciddiyet çerçevesinde olmasını dikkat ediniz. Gerekli ekipmanlar ve fiyatları için mutlaka güncel fiyat bilgisini araştırarak yazınız.
Kosgeb 100 Bin TL’ye Kadar Destek

İş planımızı doldurup, Kosgeb’e verdiğimizde artık başvuru aşaması başlamış olmaktadır. İş planınızı inceleyen yetkililer kısa sürede olumlu olumsuz olarak size dönüş yapacaktır. Başvuru olumlu onaylananlara maksimum 100 Bin TL’ye kadar hibe ve faizsiz kredi destei sağlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder